Ponedjeljak, 20. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Policajci u Doboju tražili plijen iz krađa pa pronašli 520 kilograma duvana

Policijski službenici policijske stanice Doboj 2, po dokumentovanju krivičnog djela Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijeće izvještaj protiv S.V. iz Modriče, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Navedeno lice posjedovalo je 520 kilograma duvana koji nije bio obilježen kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonom BiH”, navodi se u saopštenju CJB Doboj.

Policajci iz Doboja izvršili su pretres kuće S.V. u mjestu Osječani kod Doboja prije dva dana, na zahtjev Policijske uprave Gradačac, u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela teške krađe izvršenih na području opštine Gradačac.

“Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti za koje se sumnja da potiču iz navedenih krivičnih djela: traktor, traktorska prikolica ručne izrade i motocikl. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 13 bala sušenog lista duvana za koje S.V. nije posjedovao potrebnu dokumentaciju”, navodi se u saopštenju.

Predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela izvršenih na području Gradačca predati su u nadležnost Policijskoj upravi Gradačac.

“O količini pronađenog i izuzetog duvana obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH koji je navedenu krivično-pravnu radnju posjedovanja duvana bez utvrđenog porijekla okvalifikovao kao krivično djelo ‘Nedozvoljen promet akciznih proizvoda'”, stoji u saopštenju CJB Doboj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,