Nedjelja, 28. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policajci i(li) kriminalci: Kako je jedna SMS poruka izdala Ramu Brkića bivšeg komesara MUP-a USK (VIDEO)

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u operativnoj akciji „Čekić“ na području Sarajeva uhapsili tri osobe i pretresli objekte na tri lokacije, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Slobode su lišene osobe inicijala A.M. (1953.), R.B. (1966.) i S.Š. (1971.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, krivično djelo davanje dara i drugih oblika koristi, krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, krivično djelo kršenje zakona od strane sudije i krivično djelo pranje novca.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.

Akciji „Čekić“ prethodila je višemjesečna složena kriminalistička istraga u okviru koje su zadokumentirane nezakonite aktivnosti osumnjičenih osoba.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

Film je nastao u decembru 2013., nakon što je komesar Brkić nepravomoćno osuđen na 11 godina zatvora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,