Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pokušaj ubistva Almira Raščića istražuju najiskusniji istražitelji

Preuzmite sliku

Ministar unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog knatona (BPK) Goražde Nusret Hubjer i komesar policije Damir Bogunić sa saradnicima održali su danas pres-konferenciju na kojoj su javnosti predočili poduzete aktivnosti na rasvjetljavaju slučaja pokušaja ubistva Almira Raščića.

Naglašeno je da ovo ministartsvo u potpunosti razumije građane BPK Goražde koji, kako je rečeno, nakon ovog događaja imaju subjektivni osjećaj da je narušena sigurnosna situacija u BPK Goražde.

Kako je istaknuto, MUP BPK Goražde i Uprava policije MUP-a BPK Goražde su poduzeli niz aktivnosti s ciljem pronalaska počinioca ili počinilaca i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, a Uprava policije angažovala je sve raspoložive kapacitete.

– Pripadnici Sektora kriminalističke policije kao i uposlenici personala i ostalih odsjeka su na terenu i poduzimaju se sve aktivnosti s ciljem pronalaska počinioca. Odmah po saznanju, poslane su depeše i obavijesti entitetskim i državnim policijskim agencijama (SIPA i FUP) i ostvarena je određena saradnja i zajednički se djeluje. Slučaj je preuzelo Kantonalno tužilaštvo, tako da se o predmetu ne smije govoriti zbog interesa istrage. Uprava policije je formirala i jednu radnu grupu od najiskusnijih istražitelja koji rade detaljnu analizu predmeta na osnovu prikupljenih saznanja – rečeno je na konferenciji.

Ocijenjeno je da je ovaj događaj još jedna potvrda opravdanosti konstantnog ulaganja budžetskih sredstava u jačanje kapaciteta Uprave policije i općenito sigurnosti u Kantonu te istaknuto kako su MUP BPK Goražde ali i Vlada Kantona spremni na zahtjev Uprave policije obezbjediti i dodatna materijalna i finansijska sredstva ili poduzeti druge zakonom dopuštene pravne radnje za što brže rasvjetljavanje ovog krivičnog djela.

– Vjerujemo da će i ovo kao i ostala krivična djela biti brzo rasvijetljeno, jer ako pogledamo statističke pokazatelje Uprave policije BPK Goražde ne može se zaključiti da je došlo do bitnog narušavanja sigurnosne situacije u Kantonu i da je BPK Goražde jedan od najsigurnijih kantona u Federaciji BiH – poručeno je sa pres-konferencije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,