Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pojedina biračka mjesta kasnila sa otvaranjem

Preuzmite sliku

Jedno biračko mjesto u opštini Šipovo jutros nije otvoreno na vrijeme zbog kašnjenja jednog člana, rekla je predsjednica Opštinske izborne komisije (OIK) Vida Rakita.

U Šipovu je otvoreno 20 redovnih biračkih mjesta i jedno za glasanje u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima.

U opštini Kostajnica dva biračka mjesta otvorena su sa zakašnjenjem, a ostalih 12 na vrijeme, u 7.00 časova, rekla je Srni predsjednica OIK-a Mirjana Krnjajić.

Krnjajićeva je rekla da je zbog prebrojavanja glasačkih listića biračko mjesto Kino jedan otvoreno sa pet minuta zakašnjenja, a biračko mjesto Kino dva sa 15 minuta kašnjenja.

Ona je dodala da je izborni proces u ovoj lokalnoj zajednici počeo bez problema, a da pravo glasa ima 4.891 birač.

“Imamo 13 redovnih biračkih mjesta i jedno za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, a formiran je i jedan mobilni tim”, navela je Krnjajićeva.

U opštini Istočno Novo Sarajevo većina biračkih mjesta jutros je otvorena na vrijeme, osim dva sa većim brojem glasača na kojima se kasnilo zbog prebrojavanja glasačkih listića, rečeno je u OIK-U.

Većina mjesta otvorena je u 7.00 časova.

U opštini Novi Grad na vrijeme je otvoreno 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, dok biračko mjesto u Hozićima nije otvoreno u 7.00 časova zbog provjeravanja izbornog materijala, rekao je predsjednik OIK-a Novi Grad Ljuban Knežević.

Knežević je pojasnio da u Hozićima članovi biračkog odbora provjeravaju izborni materijal.

U opštini Prnjavor jutros se kasnilo sa otvaranjem na dva biračka mjesta, a ostalih 49 je otvoreno na vrijeme i glasanje, za sada, protiče bez problema, potvrdila je Srni predsjednica OIK-a Snježana Krajišnik.

Krajišnikova je rekla da se kasnilo sa otvaranjem dva biračkih mjesta u Domu kulture zbog brojanja listića. Tu će glasanje biti produženo 15 minuta, koliko se i kasnilo sa otvaranjem.

Predsjednica OIK-a u Srebrenici Ljiljana Stevanović rekla je da su sva biračka mjesta otvorena u 7.00 časova, osim birališta u školi u Skelanima koje je zbog kašnjenja predsjednika biračkog odbora otvoreno 15 minuta kasnije.

Stevanovićeva je navela da je da će biralište koje je kasnije otvoreno večeras biti kasnije i zatvoreno da bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme.

Prema njenim riječima, nije bilo nikakvih primjedbi, ni problema na početku biračkog procesa. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,