Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pojačano zagađenje zraka i tokom vikenda u BiH

Preuzmite sliku

Stabilne meteorološke prilike danas i tokom vikenda usloviće dalji porast i zadržavanje nezdravog zraka u centralnim i sjevernim dijelovima Bosne i Hercegovine , upozorio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz FHMZ-a su saopštili da je zrak u petak nezdrav u Bihaću, Sarajevu i na mjernim stanicama u dolini rijeke Bosne. Umjereno zagađen zrak je u Goraždu i na mjernim stanicama u Tuzlanskom kantonu, a dobar u Livnu.

Zbog pogoršanja kvaliteta zraka i vremenskih prilika koje mu pogoduju, stručno tijelo za koordinaciju i nadzor provedbe plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka proglaio je epizodu “pripravnost” na području Kantona Sarajeva.

U subotu se prognozira oblačno prijepodne u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U nedjelju prijepodne magla ili niska naoblaka se očekuje na području Krajine, sjevera Bosne i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Razvedravanje u drugom dijelu dana. U ostalim područjima sunčano, istakli su iz FHMZ-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,