Srijeda, 10. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pojačan promet vozila na graničnom prelazu Gradiška

Preuzmite sliku

Promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Gradiška je pojačan, a na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Frekvencija vozila je pojačanog intenziteta, a zbog visokih dnevnih temperatura savjetujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima”, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Danas i sutra zbog radova na asfaltiranju obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banjaluka, na dionici Tunjice-Šargovac. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na alternativni pravac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog održavanja manifestacije “512 Dani Ajvatovice” od 17.30 do 18.30 sati doći će do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu. Do 26. junado 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području Srednjobosanskog kantona.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,