Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pojačan promet vozila na graničnim prelazima

Preuzmite sliku

Prema prikupljenim podacima, ovoga jutra se u većem dijelu BIH saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila. Nešto frekventniji saobraćaj je na jugu naše zemlje, prema graničnim prelazima. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise.

U cilju nesmetanog održavanja brdskog auto-slaloma “Nagrada Trebinja 2017”, danas (19.08.) na dijelu regionalnog puta R-429 Trebinje-GP Zupci (dionica Aleksina Međa-Tuli, u dužini od 1.100 metara) doći će do privremenih obustava saobraćaja i to: od 10 do 11:15, od 11:45 do 13 i od 13:15 do 14 sati. Za vrijeme obustava, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac Trebinje-GP Klobuk-Vilusi-Morinj-Herceg Novi. S obzirom da je turistička sezona u punom jeku i da se radi o veoma frekventnom putnom pravcu, pozivamo sve koji planiraju putovati navedenom dionicom, da putovanje planiraju u skladu sa najavljenim privremenim obustavama saobraćaja.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima, a izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Doljani, Gabela Polje, Bijača, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, a zadržavanja su od 60 do 90 minuta . Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Podsjećamo, za međunarodni promet vozila, privremeno su otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominjemo da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prelazak granice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,