Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pojačan promet vozila i duge kolone na izlazu iz BiH

Preuzmite sliku

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Deleuša i Bosanska Dubica.

Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog radova na teritoriji Bosne i Hercegovine (od Draksenića prema graničnom prijelazu) granični prijelaz Gradina nije u funkciji.

Zbog sobraćajne nezgode otežano, jednom trakom sabraća se na magistralnom putu Lukavac-Gračanica, kod mjesta Dobošnica.

U toku su radovi na redovnom održavanju tunela Gaj na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica. Za vrijeme izvođenja radova vozila saobraćaju jednom tunelskom cijevi, u dvosmjernom režimu saobraćaja. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Iz BIHAMK-a mole vozače da na tim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,