Petak, 6. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako trenutno izgleda magistralni put Tuzla-Sarajevo (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Zbog sniježnih padavina sporije se saobraća na putevima u centralnim i istočnim dijelovima naše zemlje.

BIHAMK posebno izdvaja područje Romanije, gdje zbog čišćenja kolovoza povremeno dolazi do obustave saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Kolovoz je zasniježen i na putnim pravcima: Trnovo-Foča, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Blažuj-Tarčin-Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Turbe-Banja Luka.

Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni. Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom kolovozu.

Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle na putevima u kotlinama i uz riječne tokove. Odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke i na planinskim prevojima. Vozači se savjetuju da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Vjerni čitatelj portala Tuzlanski.ba prije nekoliko trenutaka poslao nam je nekoliko fotografija i kraći video zapis koji je zabilježio tokom vožnje preko planinskog prevoja Karaula.

“Od Tuzle do Semizovca sve je bilo OK ali od Semizovca savjetujem sve koji će se uputiti za Sarajevo da budu oprezniji. Snijega ima dosta na kolovozu i klizavo je. Vožnju je zaista neophodno prilagoditi uslovima na cesti. Također, želim dodati da nisam nigdje vidio grtalicu ili da se posipa so, iako je put prilično prekriven snijegom. Ipak je u pitanju putna komunikacija između dva najveća grada u FBiH” – kazao je za Tuzlanski.ba. A.M. i dodao da je u Olovu pojačana policijska kontrola lica i vozila uz detaljan pretres.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,