Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte kako je Lukavčanin Elvedin Kovačević brzom reakcijom spasio dječaka (VIDEO)

Preuzmite sliku

Na društvenim mrežama često imamo priliku vidjeti snimke spašavanje djece u različitim situacijama, ali vrlo rijetko se desi da taj snimak dolazi iz naše zemlje.

adzorne kamere u lukavačkom Bingu snimile su munjevitu reakciju zaštitara Elvedina Kovačevića, koji je vjerovatno spasio dječačića od teških povreda.

Spomenuti događaj desio se prije više od dvije godine, ali je snimka tek jučer objavljena na Facebooku. Snimak prikazuje kako dječačić naglavačke pada iz kolica supermarketa, a samo tren prije nego će udariti o pod Elvedin Kovačević ga hvata i spašava.

 • – To je bila spontana reakcija prilikom nije bilo vremena za razmišljanje. Dječak je bio udaljen od mene možda i dva metra, vidio sam da pada i uhvatio ga doslovno u posljednjem trenutku. Mislim da mu je kosa “liznula” pod supermarketa – priča Lukavčanin Elvedin Kovačević.

  On dodaje da iako je njegova reakcija spontana, ipak nije slučajna.

  – Dugo sam se bavio karateom i kung fuom, a te vještine vas uče upravo brzim i pravovremenim reakcijama. Vjerovatno je nešto od toga ostalo u meni i pomoglo mi u tom trenutku – zaključuje Elvedin.

  S obzirom na to da je bila riječ o dječaku starom oko dvije godine prava je sreća da se sve ovako završilo. (Faktor.ba)

  Pogledajte video…

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje