Četvrtak, 29. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pogledajte filmsku potjeru u Zenici za nasilnim vozačem (VIDEO)

U centru Zenice odvijala se prava drama, pripadnici policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su uhapsili vozača koji je izazivao saobraćajne nesreće i tukao vozače.

Nadzorna kamera na jednom objektu u centru Zenice jasno je zabilježila snimak na kojem se vidi kako se automobil Pežo pokušao zaustaviti da propusti pješake, nakon čega je u njega u velikoj brzini i bez kočenja naletio  Audi A6.

Nakon nezgode iz automobila audi izašla su dvojica mladića koji su na očigled brojnih prolaznika počeli brutalno da tuku vozača u čije su vozilo udarili.

Nakon što je policija MUP-a Zeničko-dobojskog kantona zaprimila prijavu o ovom događaju uslijedila je prava filmska potjera za nasilnim vozačem i njegovim saputnikom. Tokom potjere policiji su značajnu pomoć pružili i građani Zenice koji su davali upute u kom pravcu bježe nasilnici u  Audiju A6.

Tokom potjere mladići u Audiju A6 izazvali su još nekoliko nesreća u gradu, a u jednom trenutku su se i mimoišli s policijskom patrolom.

Policija je vozilo audi locirala u zeničkom naselju Crkvice gdje su ubrzo pronašli i bjegunce koje su lišili slobode. U video prilogu članka pogledajte kako se sve odvijalo.

Ulice u Zenici su bile blokirane prilikom policijske potjere, a sve se završilo nakon što je vozilo u kojem su se nalazili Idriz Hamidović i Roki Sejdović locirano u zeničkoj ulici Aleja Šehida. Osumnjičeni su pronađeni u stanu stambene zgrade te su privedeni u policijsku stanicu na ispitivanje.

Oni će biti predani u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a još uvijek nije poznato da li će biti zatražena mjera pritvora za osumnjičeni dvojac zbog izazivanja saobraćajne nesreće, fizičkog napada i drugih radnji koje im se stavljaju na teret. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,