Četvrtak, 6. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pogledajte današnje obraćanje ministrice zdravstva i šefice Kriznog štaba TK Dajane Čolić

Preuzmite sliku

U Tuzlanskom kantonu trenutno u kućnoj izolaciji nalazi se 3694 osobe. Do danas su na području TK na COVID-19 testirane 422 osobe od čega je 37 testova bilo pozitivno na koronavirus, kazala je ministrica zdravstva i šefica Kriznog štaba Tuzlanskog kantona (TK) Dajana Čolić. 

Do sada je testirano oko 80 zdravstvenih radnika od čega je 15 pozitivno na COVID-19, u pitanju su tri uposlenika UKC-a Tuzla dok su ostali povezani sa ‘Medical Institututom Bayer’ Tuzla. Jedan od zdravstvenih radnika ima teži oblik kliničke slike dok su ostali stabilnog zdravstvenog stanja.

Uprkos tome ministrica Čolić je kazala da zdravstveni sitem i dalje funkcioiše bez ikakvih smetnji uz podsjećanje da je ranije izdata naredbe da se određeni broj zdravstvenih radnika skloni van radnog procesa da bi se smanjio rizik da prije svih UKC Tuzla ostane bez većeg broja uposlenika zbog pandemije izazvane koronavirusom kao što je u jednom trenutku to bio slučaj u Mostaru.

Obraćanje u cijelosti ministrice Dajane Čolić kao i odgovor na brojna pitanja novinara možete pogledati u video prilogu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje