Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Poginuli u padu sportskog aviona: U Prijedoru će sutra biti sahranjeni Ljubiša Aramanda i njegova kćerka

Preuzmite sliku

U Prijedoru će sutra biti sahranjeni predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda (47) i njegova kćera Andrea (23) koji su poginuli u padu sportskog aviona posljednjeg dana prošle godine.

Oni će biti sahranjeni na Gradskom groblju u 14.00 časova.

Komemoracija će biti održana sutra u podne u Pozorištu Prijedor, a knjiga žalosti u holu pozorišta biće otvorena od 10.00 časova.

Iz Planinarskog društva “Klekovača” podsjetili su da je LJubiša 20 godina bio veoma aktivan član ovog društva.

“Kao naš predstavnik bio je u upravnim tijelima Planinarskog saveza Republike Srpske, a u tri mandata predsjednik Saveza. Najbitnija funkcija na kojoj je bio je voljeni sin, suprug i otac. Iza njega su mnoge pohođene planine i planinski vrhovi. U ljepote planinarstva je uveo svoju porodicu i mnoge ljude oko sebe”, istakli su iz ovog planinarskog društva.

Ističu da je Ljubiša bio pokretač bezbroj akcija i aktivnosti, ali samo s ciljem da ljudi budu srećni i na okupu.

“Posjedovao je sposobnost da te privoli na nešto od čega imaš strah zato što je nepoznato, a kasnije shvatiš koliko si srećan i šta si mogao da propustiš”, naveli su iz “Klekovače”.

Iz Gradske uprave Prijedor ranije je najavljeno da će dan sahrane oca i kćerke biti proglašen danom žalosti.

Predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda (47) i njegova kćerka Andrea poginuli su 31. decembra u padu sportskog aviona u blizini aerodoma u Prijedoru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje