Ponedjeljak, 29. Maja 2023.
Tuzlanski.ba logo

Podžić upriličio prijem za sportiste Oružanih snaga BiH

Preuzmite sliku

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić je u Domu Oružanih snaga BiH upriličio prijem za mušku Futsal ekipu OSBiH i pripadnike OS koji su učestvovali na prestižnom vojnom takmičenju „Best Warrior Competition“ u Marylandu.

Iskrene čestitke sportistima su na prijemu uputili i načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Senad Mašović i zamjenik načelnika ZŠ OSBiH za politiku i planove generalmajor Ivica Jerkić.

Muška Futsal ekipa OSBiH osvojila je prvo mjesto na 12.„CISM Futsal Cup for Peace“ regionalnom takmičenju, koji je pod pokroviteljstvom Međunarodnog komiteta za vojni sport (CISM) održan od 27. do 30. septembra ove godine u Sarajevu.

Predstavnici OSBiH na takmičenju „Best Warrior Competition“, održanom u Marylandu SAD, ostvarili su odlične rezultate u pojedinačnom i grupnom plasmanu.

Ministar Podžić je pozdravio prisutne i čestitao sportistima na izuzetnom zalaganju te ostvarenim sportskim rezultatima, čime su, kako je ocijenjeno,  potvrdili svoje sposobnosti i pokazali jak sportski i takmičarski duh.

– Vaš uspjeh je jedinstven primjer da pored vojne karijere pripadnici OSBiH mogu biti uspješni i na drugim poljima. Nastojte da se profesionalno i individualno usavršavate u Oružanim snagama BiH, jer na kraju se trud uvijek pozitivno isplati – naglasio je Podžić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje