Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Podrška Vlade TK nastupu na Svjetskim igrama 2017.

Preuzmite sliku

Povodom kvalificiranja za nastup na Svjetskim igrama 2017, koje će se od 20. do 30 jula ove godine održati u Vroclavu (Wroclaw) u Poljskoj, premijer Tuzlanskog kantona primio je danas u posjetu predstavnike Kluba borilačkih vještina „Flek Tom-Cat” iz Tuzle.

Kako je istaknuo dugogodišnji sportista, takmičar i trener u Klubu Salko Zildžić, radi se o takmičenju ranga olimpijskih igara, s tim što je ovo takmičenje namijenjeno za neolimpijske sportove, koji imaju tendenciju da postanu olimpijski.

Kako je istaknuto, iz našeg najtrofejnijeg kick – box kluba na ovom renomiranom takmičenju učešće je izborio Mesud Selimović, a osim njega, boje Bosne i Hercegovine branit će i jedan takmičar u boćanju.

Premijer je čestitao takmičarima i upravi Kluba na plasmanu na ovo veliko takmičenje, te im zaželio uspješan nastup i osvajanje medalja.

„Učešće na međunarodnim takmičenjima prilika je za promociju i prezentaciju Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, a imajući u vidu finansijske poteškoće s kojim se Klub susreće, Vlada će nastojati da u skladu sa mogućnostima pomogne odlazak i učešće na ovom velikom takmičenju”, rekao je premijer Gutić.

Inače, na ovogodišnjim Svjetskim igrama očekuje se učešće više od 3.500 sportista iz oko 100 zemalja, koji će se takmičiti u oko 30 sportskih vještina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje