Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Podrška IK Sarajevo Publishing učiteljima i nastavnicima u vanrednim okolnostima

Preuzmite sliku

U središtu velikih promjena uzrokovanih pandemijom koronavirusa, našlo se upravo obrazovanje, kao najznačajniji stub svakog društva.

Za vrlo kratko vrijeme prosvjetni radnici i škole su, skoro potpuno nespremni, prihvatili preporuke resornih ministarstava, prilagodili se novonastalim prilikama i krenuli sa realizacijom online nastave.

Mogli bismo slobodno reći, veoma uspješno i sa puno entuzijazma. Nastavnicima su za novi model rada bili naročito važni upravo materijali u elektronskoj formi, koje bi prilagođavali i dijelili sa kolegama i učenicima.

 • Svjesni teške situacije u kojoj smo se našli, kao društveno odgovorni i odavno prepoznati kao partneri i stalna podrška školama i nastavnicima, Izdavačka kuća ‘Sarajevo Publishing’ je već 13. marta, uporedo sa početkom realizacije online nastave u pojedinim kantonima, stavila na raspolaganje školama i prosvjetnim radnicima sve elektronske materijale, kako bismo im olakšali postojeće stanje i online izvođenje nastave.

  Učinili smo u potpunosti dostupnim sve materijale IK ‘Sarajevo Publishing’ i to udžbenike u elektronskoj formi, audio fajlove, prezentacije, nastavne filmove i dodatni pomoćni materijal. Svi sadržaji su dostupni na našem obrazovnom portalu i učitelji nastavnici im, bez ograničenja, mogu pristupiti nakon registracije na www.obrazovniportal.ba.

  Pozivamo učitelje i nastavnike da nam se pridruže i u kreiranju novih materijala, koji će biti dostupni svim prosvjetnim radnicima, te da nam pošalju informacije o tome na koji način rade u vanrednim uvjetima, ali i šta bi im bio koristan materijal, na čijoj bismo pripremi radili.

  Neophodna je kolegijalnost i dobra saradnja na svim nivoima, kako bismo iz novonastale situacije izvukli samo najbolje, a najcjenjenija je razmjena iskustava i primjera dobre prakse, kako bi nastavni proces bio realiziran na najbolji mogući način.

  Cilj nam je da zajedno sa prosvjetnim radnicima prebrodimo izazove sa kojima se suočavamo.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje