Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pod pokroviteljstvom BH Telecoma održana Svečana ceremonija dodjele: ‘Srca Sarajeva za najbolje TV serije’

Preuzmite sliku

Na Svečanoj ceremoniji dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije, koja je održana sinoć pod pokroviteljstvom BH Telecoma, u hotelu Holiday u Sarajevu, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozvao je sve domaće i regionalne autore da se prijave na kontinuirani javni poziv koji je u toku obraćanja objavljen na sljedećem linku.

 • Javni poziv je otvoren za projekte igranih serija u okviru BHContentLab platforme za čiju produkciju je namijenjeno 18 miliona KM.

 • „Uz iskrene čestitke upućene svim dobitnicima prvog Srca Sarajeva za najbolje TV serije, nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine sa odličnim TV serijama iz Bosne i Hercegovine, svakako i iz regiona“, izjavio je generalni direktor Sedin Kahriman.

  Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala bilo je nominirano 16 serija. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

  Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su:

  – Najbolja dramska serija – TV serija PORODICA
  – Najbolja komedija – TV serija DNEVNIK VELIKOG PERICE
  – Najbolji kreator serije – BOJAN VULETIĆ (PORODICA)
  – Najbolji glumac u TV seriji – BORIS ISAKOVIĆ (PORODICA)
  – Najbolja glumica u TV seriji – JASNA ĐURIČIĆ (GRUPA)
  – Zvijezda u usponu – IVANA ZEČEVIĆ (GRUPA)

  Moje Sarajevo. Moja priča…

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje