Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Počinje gradnja pet stambenih objekata za srpske povratnike u Kalesiji

Preuzmite sliku

Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovore o izgradnji stambenih jedinica za pet porodica srpske nacionalnosti koje se žele vratiti u Kalesiju.

Riječ je o projektu koji Općina Kalesija provodi zajedno sa Republičkim sekretarijatom za raselja lica i migracije Republike Srpske, a finansijska sredstva obezbjedio je Saudijski fond za međunarodni razvoj– SFD.

Ovo je projekat stambenog zbrinjavanja raseljenih lica i povratnika i drago mi je da krećemo u realizaciju toga. Pet stambenih jedinica u ovoj godini će biti završeno od čega dvije u Zelini, po jedna u Dubnici, Zoljama i Jeginovom Lugu, kazao je općinski načelnik Sead Džafić prilikom potpisivanja ugovora sa povratnicima srpske nacionalnosti.

Potpisivanjem ovog ugovora korisnici donacije se obavezuju da će se vratiti u mjesto gdje obnavljaju i rade stambeni objekat, a ukoliko koriste alternativni smještaj bilo gdje na teritoriji BiH iz istog moraju izaći odmah po završetku svoga stambenog objekta, istakao je Džafić.

Cvijeta Bećarević iz Zeline zahalila se načelniku Kalesije za sve napore koje je uradio da se donacija obezbjedi i da joj se napravi stambeni objekat u kojem će proživjeti kako kaže stare dane na svokm ognjištu.

Izvođač radova na izgradnji i obnovi kuća je tuzlanska kompanija Tom-Cat, a radovi bi trebali početi već naredne sedmice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,