Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Počele pripreme za obilježavanje godišnjice 2. koprusa Armije RBiH

Preuzmite sliku

Pod pokroviteljstvom Vlade TK i Ministarstva za boračka pitanja danas je održan sastanak povodom obilježavanja 27. godišnjice formiranja 2. korpusa Armije Republike BiH, na kojem su dogovorene okvirne odrednice o načinu obilježavanja ovog značajnog događaja.

Prezentujući program aktivnosti, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida TK, Fahrudin Hasanović Beli naglasio je da je ove godine organizacija obilježavanja Dana 2. korpusa počela nešto ranije nego prethodnih godina te da će u saradnji sa resornim ministarstvom razraditi prijedloge svih aktivnosti i manifestacija.

– U utorak će biti održan sastanak Organizacionog odbora na kojem će biti odlučeno koje će aktivnosti biti u fokusu obilježavanja do 27. septembra, kada je planirano održavanje centralne manifestacije – kazao je ovom prilikom Hasanović.

– Također bih zamolio da na svim mjestima gdje treba da budu državne zastave tako i bude, jer u suprotnom Koordinacija boraca TK neće položiti cvijeće na spomen obilježjima na kojima nije istaknuta državna zastava – naglasio je Hasanović.

Ovogodišnje obilježavanje godišnjice korpusa obuhvatit će, između ostalog, obilazak svih 13 općina TK uz polaganje cvijeća na centralnim spomen obilježjima, kao i pet opština na području Republike Srpske, Memorijalnog centra u Potočarima i Kalesiji, polaganje cvijeća na mezar prvog predsjednika Alije Izetbegovića na Kovačima u Sarajevu i centralnu manifestaciju u Tuzli a bit će i uručena priznanja za doprinos odbrani i očuvanju jednistva BiH, rečeno je ovom prilikom.

Sekretar Ministarstva za boračka pitanja, Džemila Zaimović kazala je da će Ministarstvo pružiti saradnju u organizaciji kao i finansijski maksimalno podržati i učestvovati u obilježavanju ovog datuma. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje