Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Počela sjednica Senata UNSA o diplomi Sebije Izetbegović

Preuzmite sliku

Senat Univerziteta u Sarajevu danas zasjeda i bavi se diplomom direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović koju je stekla na postdiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Upravo je sa ovog fakulteta zatražen izvještaj koji će se danas razmatrati.

Nakon razmatranja izvještaja biće doneseni određeni zaključci koji će biti predstavljeni javnosti na konferenciji za medije.

Ranije se i oglasila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović tvrdeći da je sve u vezi njene diplome ispolitizirano.

“Kada je riječ o navodima koji se odnose na moju akademsku karijeru, a koji se spominju u kontekstu napuštanja pozicije direktorice KCUS-a, oni su neargumentovani, proizvoljni i zlonamjerni. Kantonalna prosvjetna inspekcija je u više navrata na Medicinskom fakultetu UNSA provela usmjereni inspekcijski nadzor. Nakon niza inspekcijskih pregleda Prosvjetna inspekcija nikada nije izdala bilo kakve upravne mjere, a imala je ovlaštenje i obavezu to učiniti ako je bilo zakonskih pretpostavki za to. Takav odnos Prosvjetne inspekcije jasno potvrđuje da nisu utvrđene nepravilnosti u vezi sa stečenom diplomom, a slijedom toga niti nepravilnosti u vezi sa akademskim zvanjem”, kazala je Izetbegović. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje