Utorak, 16. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Po receptu Majkićke: Osman Suljagić iz penzije zasnovao radni odnos u Parlamentu FBiH i tražio otpremine oko 17.000 KM

Trenutni zastupnik u Parlamentu Federacije BiH i bivši načelnik općine Srebrenik Osman Suljagić (SDA) krajem prošle godine tražio je da mu se iz Budžeta FBiH isplati otpremnina koja u prosjeku iznosi oko 17.000 KM. Nekoliko dana prije on je uputio i zahtjev za zasnivanje radnog odnosa sa Parlamentom FBiH.

 • zahtjev
 • Dokumente o malverzacijama vezanim za otpremninu Osmana Suljagića javno je putem svog Facebook profila objavio zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mahir Mešalić (DF).

  To se dešavalo u vrijeme kada je u Budžetu FBiH izdvojeno 0 KM za sport i kulturu. Sve što je ova persona uradila u trajanju ovog mandata u parlamentu jeste jedna replika upućena meni u odbrani banovićkog lobija SDA, jer sam smatrao i smatram da Skupština TK to jeste Senad Alić i njihove odluke nisu obavezujuće za moj rad i da ja, na to neću nikada pristati“, napisao je Mešalić.

  On je također dodao i da mu se Suljagić na hodniku Parlamenta FBiH izvinjavao jer kako kaže “morao je braniti” svog stranačkog šefa iz TK.

  Čovjek je valjda čuo kako je Dušanka Majkić (SNSD) uzela dobru lovu pa je ‘patriotski’ podnio zahtjev po istom zakonskom standardu. Izgleda da je ona narodna, para nikad dosta, istinita pa tako da Suljagić Osmanu nisu bili dovoljni ni načelnički ni zastupnički mandati, pa je odlučio da ‘brani’ Tuzlanski kanton i Srebrenik, inkasirajući 17,000 KM“, navodi Mešalić.

  Mešalić dodaje da je Suljagić doslovno iz penzije zasnovao radni odnos u Parlamentu FBiH. “Sve po Zakonu, legalno, ujedinjeno u otimačini naših para“, zaključio je Mešalić.

  OSMAN SULJAGIĆ – nova Majkićka u Federaciji BiHOsman Suljagić (SDA) – bivši načelnik općine Srebrenik i sadašnji…

  Posted by Mahir Mesalic on 11. April 2016

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje