Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Platforma za progres najavila mirne protestne šetnje širom BiH, u Tuzli 13. juna

Preuzmite sliku

Nakon što su 16. maja održali mirnu protestnu šetnju u Mostaru, zatim 30. maja u Sarajevu, iz Platforme za progres najavili su novu koja će se održati u Tuzli 13. juna, putem saopćenja za javnost poručili su da če čvrsto držati svoja obećanja.

Obećali smo da ćemo u Sarajevu, ali i u drugim gradovim širom Bosne i Hercegovine održavati mirne protestne šetnje, izražavajući zajedno sa građanima i građankama svoje nezadovoljstvo aktuelnom politikom. Obećali smo 30. maja da ćemo se ponovo okupiti u Sarajevu.

Vjerujući u snagu promjena i pozivajući se na naše principe i naše zahtjeve, ponovo pozivamo javnost da nam se pridruži na mirnim građanskim protestima koji će se održati 27. juna u Sarajevu.

Mi smo odabrali naše partnere, odabrali smo ljude sa kojima ćemo se boriti i za koje ćemo se boriti. Danas i sutra naš jedini partner će biti građani.

Ponovo ćemo zajedno, mirno i dostojanstveno izaći na ulice i reći: Dosta je bilo šutnje!

Platforma za progres je čvrsto odlučila da se izbori za Bosnu i Hercegovinu koja će se temeljiti na naša četiri principa: država, znanje, poštenje i mladi.

Svi koji prepozanju ove vrijednosti kao svoje, pozvani su da nam se pridruže 27. juna.

O detaljima mirne protestne šetnje, javnost će biti blagovremeno obaviještena, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje