Petak, 10. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pijan na biračkom mjestu u Banjoj Luci, u Istočnoj Ilidži stari glasački listići

Stanje bezbjednosti na glasačkim mjestima, kao i na području cijele Republike Srpske je povoljno i bez većih narušavanja javnog reda i mira.

Do sada su zabilježena dva incidenta, saopćeno je iz Ministarstva unustrašnjih poslova RS-a.

Na području Policijske uprave Banja Luka na biračkom mjestu u naselju Šargovac, oko 07.55 sati, pojavila se osoba inicijala M.M. u vidno alkoholisanom stanju te ponašanjem narušavala javni red i mir.

Policijski službenici su na poziv predsjednika biračkog odbora izašli na lice mjesta i M.M. lišili slobode. Lice je odbilo alkotestiranje, a policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u skladu sa svojim nadležnostima.

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, na biračkom mjestu u Mladicama, općina Istočna Ilidža, oko 08.20 sati članovi biračkih odbora uočili su kod dvije starije osobe, inicijala N.F. i D.F., stare glasačke listiće koje su namjeravali da ubace u glasačke kutije.

Članovi biračkih odbora blagovremeno su reagovali i kod istih pronašli važeće listiće nakon čega su obavijestili pripadnike MUP-a RS koji preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti, navode iz policije.

Navedeno biračko mjesto bilo je zatvoreno oko 20 minuta, a bit će duže otvoreno do vremena potrebnog da se ovaj period nadoknadi.

Štab “Izbori 2018“ prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u RS-u zbog održavanja Općih izbora.

Iz MUPRS-a podsjećaju da, zbog održavanja Općih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske rade danas do 19.00 sati.

Dokumenti kojima se dokazuje identitet glasača su: lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,