Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Petroviću i Bjelici prijećeno smrću: “Niko ne garantuje život tebi i tvojoj porodici”

Preuzmite sliku

Gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i njegovoj porodici, posredstvom zvanične e-mail adrese u gradskoj upravi, upućena je prijetnja smrću, saznaje Srna.

“Neka znaš, od danas niko ti ne garantuje život tebi i tvojoj porodici”, navodi se u prijetećoj poruci koja je stigla na zvanični e-mail jučer u 13.10.

U ovoj poruci osoba potpisana kao “Petarp001” naziva Petrovića, koji je nedavno isključen iz SDS-a, Vukom Brankovićem, tvrdeći da je “izdao Srpsku i otišao najvećem neprijatelju Srpske Republike”.

Ista prijetnja i od istog potpisnika jučer u 13.14 upućena je i načelniku opštine Sokolac Milovanu Bjelici i njegovoj porodici.

Gradski odbor SDS-a u Doboju nedavno je usvojio zaključke kojim ne prihvata odluku o isključenju Obrena Petrovića iz stranke, te zatražio smjenu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice i održavanje stranačkih vanrednih izbora.

I Bjelica, koji je i član Glavnog odbora SDS-a, prethodnih dana nekoliko puta je izjavio da ova stranka treba da razgovara sa svim strankama o saradnji, uključujući i SNSD.

Bjelica je također nedavno izjavio da kompletno rukovodstvo SDS-a, na čelu sa predsjednikom Vukotom Govedaricom, treba da podnese ostavku zbog loših rezultata na oktobarskim opštim izborima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje