Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Petočlana porodica Gerović početak zime dočekuje u novom toplom domu

Preuzmite sliku

Na kući petočlane porodice Gerović iz Glogove kod Bratunca završeni su radovi na sanaciji i adaptiranju kuće, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je objavio Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS), Gerovići koji su nedavno ostali bez krova nad glavom, od sada ponovo imaju toplinu svoga doma.

“Nakon rekonstrukcije objekta, jučer smo isporučili i osnovni namještaj i bijelu tehniku, a koji su bili prijeko potrebni za život ove obitelji, baš kako zaslužuje svaki čovjek. Posebno nam je drago što smo najmlađim članovima ove obitelji unijeli radost u dom, a što se moglo vidjeti na njihovim, iskrenim dječijim osmijesima“, naveli su iz MFS-EMMAUS.

Podsjećanja radi, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica obezbijedilo je sav materijal potreban za rekonstrukciju, a obavezu izvođenja radova i opremanje namještajem kuće preuzelo je udruženje MFS-EMMAUS.

“Prvi koji su se odazvali našem zajedničkom apelu bili su Humanitarni Fond Atlanta i njihov predstavnik gospodin Fadil Cvrk, koji su ujedno obezbijedili i najveću finansijsku potporu ovoj akciji. Činite dobro, jer dobro se boljim vraća“, navodi se u saopštenju MFS-EMMAUS-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje