Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Peti put Hana se bori sa rakom – budimo uz nju!

Preuzmite sliku

Pomozimo malenoj Hani da pobijedi rak.

Malena Hana Pašanbegović sa svojih šest godina, peti put vodi borbu sa karcinomom i opet treba našu pomoć. Broj 17006 stavljen je u funkciju pomoći za Hanu – pozivom se doniraju 2KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Hana je rođena u junu 2015. godine, a 2017. godine, kada je imala nepune dvije godine, otkrivene su joj ciste u stomaku, koje su odmah operativno odstranjene u vidu velike tumorske mase. Tada je ustanovljeno i da Hana nema lijevi bubreg od rođenja. Nedugo poslije te operacije, bolest ponovo napada Hanu.

Ona u martu 2017. godine odlazi na liječenje u Tursku, gdje tumor biva operativno odstranjen i Hana prolazi kroz 24 sesije radioterapija, te šest mjeseci kemoterapija. Bolest se nažalost opet vraća, 23 mjeseca nakon toga, te se radi nova operacija i Hana prolazi kroz četiri ciklusa kemoterapije.

Iako se činilo da je Hana pobijedila ovu opaku bolest, ona ponovo napada njeno krhko tijelo po četvrti put, u martu 2020. godine, kada je utvrđeno da se radi o istoj vrsti tumora, samo ovaj put na jetri, zbog čega Hana odlazi na četvrtu po redu operaciju, nakon koje prima šest ciklusa kemoterapija i 24 sesije radioterapija.

U januaru 2021. ljekari saopštavaju porodici da je Hanin organizam čist i da se bolest povukla. Međutim, dva mjeseca nakon toga, u martu 2021. bolest se po peti put vraća.

Za zadnju operaciju potrebno je platiti 18.000 eura, a nakon što dođe patološki nalaz, odredit će se dalji tok liječenja, nakon čega će se znati ukupan iznos potreban za ovu, nadamo se zadnju fazu Hanine borbe.

Računi za uplate

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje