Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pet osoba iz Tuzle preminulo u poslejdnja 24 sata od posljedica korona virusa

Preuzmite sliku

U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, u posljednjem ciklusu testiraja obrađeno je ukupno 350 uzoraka, a COVID-19 potvrđen je kod 45 osoba.

Novi slučajevi korona virusa regisrovani su u Tuzli, Gračanici, Gradačcu, Kalesiji, Živinicama, Lukavcu, Banovićima i Doboj Istoku.

U protekla 24 sata registrovano je i šest smrtnih ishoda kod osoba koje su bile pozitivne na korona virus, a koje dolaze sa područja Tuzle (tri muškarca i dvije žene) i Banovića (jedna muška osoba).

Broj osoba čiji se smrtni ishod dovodi u vezu sa infekcijom korona virusom na području TK iznosi 570.

Broj trenutno aktivnih zaraženih osoba na području TK iznosi 686.

Sa današnjim danom u UKC-u Tuzla hospitalizirane su ukupno 54 osobe pozitivne na COVID-19 od čega se 11 pacijenata nalazi na mehaničkoj ventilaciji, dok se njih 632 nalazi na kućnom liječenju odnosno izolaciji i njihovo se stanje prati.

Broj osoba koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom iznosi 985.

Od početka pojave epidemije izazvane širenjem virusa korona u TK je do danas je potvrđeno 12.034 slučaja zaraze SARS-CoV-2, a oporavilo se ukupno 10.778 osoba.

Nadležni i dalje apeluju na sve građane da nose maske, drže fizičku distancu od najmanje 1,5 metara i često peru ruke. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,