Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Pet dana nakon operacije kuka: Preminuo profesor Enver Demirović

Preuzmite sliku

Profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Enver Demirović preminuo je u 85. godini danas u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

“Otac je nakon loma kuka imao operaciju. Peti dan nakon operacije je preminuo “, kazao je za „Avaz“ njegov sin Emir Demirović.

Profesor Enver Demirović doktorirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu iz oblasti socioloških nauka. Njegov pedagoški rad kao profesora je zapažen na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu – Odsjek žurnalistika, na predmetima Metode novinarstva i tehnike i praksa novinarstva.

Bio je urednik renomiranog dnevnika “Borba” za Bosnu i Hercegovinu.

Tokom rata provedenog u Sarajevu napisao je trilogiju “Dok Bosna tuguje”, “Dok se Bosna uzdiže” i “Dok Bosna postoji”.

Nakon rata bio je priređivač i koautor dvije knjige “Islamski bonton” i “Parlamentarna demokracija i javnost”. Posljednjih nekoliko godina nastale su i tri naučne knjige, udžbenika “Metode novinarstva”, “Javnost – mogućnosti i društvene pretpostavke konstituiranja ovog fenomena u Bosni i Hercegovini” i “Govor slike”.

Bio je i dugogodišnji ugledni diplomata sa znanjem nekoliko svjetskih jezika, kao i prvi zamjenik ambasadora BiH u Italiji i savjetnik ministra u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje