Petak, 7. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

PDA BiH upriličio bajramski prijem (FOTO)

Preuzmite sliku

Pokret demokratske akcije Bosne i Hercegovine (PDA BiH) upriličio je sinoć u Kristalnoj sali Hotela „Tuzla“ bajramski prijem za više od 500 članova, simpatizera i prijatelja ove političke partije.

Mirsad Kukić, predsjednik PDA BiH, čestitao je zvanicama ovaj muslimanski praznik, te dodao da je ovo blagdan u kojem brišemo općinske, kantonalne, entitetske, nacionalne i sve druge granice i barijere koje nas razdvajaju.

„Ramazanski Bajram je blagdan koji pokazuje mogućnost života na ovim prostorima. Zbog toga se PDA BiH, kao nova politička snaga u BiH, zalaže za potpunu slobodu svih vjerskih zajednica, te za poštivanje blagdana, tradicija i običaja svih naroda. Smatramo da svaka vjera, nacija i religija imaju svoju vrijednost, svoju ljepotu i čistoću, kao i da propagira istinske vrijednosti ljudskog bića. Te vrijednosti i ljepotu vjere treba sačuvati, a ne uništavati ih“, poručio je Kukić.

Predsjednik PDA BiH je dodao da se PDA BiH opredijelila da bude bosanskohercegovačka, evropska, narodna stranka političkog centra, otvorena za sve građane, bez obzira na vjersku, nacionalnu, socijalnu i drugu pripadnost, vjerna ideji društva jednakih šansi, u kojem se zasluge mjere i vrednuju prema radu.

Pored mnogobrojnih zvanica iz javnog života, kulturnog i političkog života, bajramskom prijemu prisustvovali su i Senad Alić, predsjednik Skupštine TK i predsjednik Povjereništva KO PDA TK, Jakub Suljkanović, premijer TK i član Povjereništva KO PDA TK, članovi općinskih odbora PDA BiH, kao i članovi asocijacije žena i mladih.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,