Srijeda, 5. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pavlović: Zaražena osoba u Mostaru tvrdi da nije boravila izvan BiH

Preuzmite sliku

Glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Pero Pavlović izjavio je u utorak novinarima, nakon što je u Mostaru potvrđen prvi slučaj zaraze koronaviruisom, kako zaraženi pacijent tvrdi da nije doputovao u Mostar iz neke od zemalja koje su najviše pogođene koronavirusom.

‘Mi ne možemo nekoga uvjeravati je li bio u Italiji, Njemačkoj, Austriji, ako on kaže da nije. Tek se u naknadnom postupku može utvrditi je li netko krivo informirao javnost, obmanuo svoje liječnike ili rekao neistinu medicinskom osoblju. U ovom trenutku mi možemo jedino i isključivo vjerovati onome što su kazali pacijenti’, rekao je Pavlović.

Ponovio je kako su u ponedjeljak na Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta, otac i sin, sa šireg područja Grada Mostara, po njihovim navodima, bez pozitivne epidemiološke anamneze, ali s respiratornim teškoćama i upalom pluća.

‘Oni su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti SKB-a Mostar. Tijekom jutra u SKB Mostar testirani su na covid-19, te je za oca utvrđen pozitivan nalaz, a za sina negativan’, kazao je Pavlović u ime Stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Napomenuo je kako su uzorci poslani u laboratorij UKC-a Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za covid-19, te kako se čega potvrda navedenih nalaza. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,