Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pauza u zasjedanju Predstavničkog doma, nedostaju predstavnici hrvatskog naroda

Preuzmite sliku

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je tokom rasprave o Deklaraciji o kriterijima za definiranje trase budućeg autoputa između Beograda i Sarajeva, čiji je predlagač poslanik Mladen Bosić (SDS), napravio polusatnu pauzu.

Pauza je uslijedila nakon što je predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac skrenuo pažnju na to da u skupštinskoj sali trenutno nema predstavnika jednog naroda, te je upitao Kolegij da li će Dom nastaviti da radi?

– Mislim da ne bi bilo dobro da nastavimo da radimo, jer nema predstavnika hrvatskog naroda – kazao je Košarac.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić (SDS) mu je odgovorio da ih je predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZBiH) obavijestila da mora nakratko da izađe i zamolila ga da nastavi da vodi sjednicu.

– Nemam nikakvu drugu informaciju. Nemam nikakav zahtjev, niti bilo kakvu informaciju da postoje neki drugi razlozi ili da postoji namjera. Raspitat ćemo se pa ćemo vidjeti – kazao je Bosić.

Ponovono je reagirao Košarac koji je kazao da nema hrvatskih poslanika u Predstavničkom domu te je zatražio pauzu od pola sata koja je u toku. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje