Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pašović o natpisima tuzlanskih maturanata: Najveća osuda politike u BiH ikada izrečena

Preuzmite sliku

Poznati i svjetski priznati bh. pozorišni reditelj Haris Pašović na svom je Facebook profilu komentarisao natpise na majicama maturanata tokom ispraćaja ispred Srednje medicinske škole u Tuzli.

Pašović smatra da je poruka “Zovite Angelu, završili smo” najveća osuda politike u BiH ikada izrečena. Njegov Facebook status prenosimo u cjelosti.

  • – Maturanti tuzlanske Srednje medicinske škole proslavili su nedavno završetak školovanja noseći majice na kojima je pisalo “Zovite Angelu, završili smo.” To je najveća osuda politike u Bosni i Hercegovini ikada izrečena. Djeca koja su rođena u poslijeratnoj “nezavisnoj” BiH, vide svoju budućnost u inostranstvu, da idu u pečalbu i budu hamali. Ovo nije kataklizma srpske, hrvatske ili bošnjačke nacionalističke politike u BiH; to nije kataklizma socijaldemokrata, liberala, proevropske i antievropske politike; proruske ili proturske politke; separatisčke ili fundamentalističke politike; to je apokalipsa svih politika u BiH; to je politička propast svakog pojedinačnog političkog faktora u BiH i svih njih zajedno, uključujući međunarodnu “zajednicu” u BiH – napisao je Pašović na svom fb profilu.

    Inače, tradicionalno maj mjesec obilježava svečani ispraćaj maturanata srednjih škola na području grada Tuzla. Posljednji dan nastave jučer su obilježili maturanti Medicinske škole u Tuzli, dobro raspoloženje na licima nisu krili, uz pjesme i pošalice napuštali su učionice sa šaljivim ali i zabrinjavajućim natpisima na majicama, kojima su dali do znanja da su itekako svjesni da će posao morati tražiti van države u kojoj su se školovali. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,