Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Parlament RS sutra na posebnoj sjednici o popisu stanovništva

Preuzmite sliku

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske sutra će razmatrati Informaciju o realizaciji aktivnosti na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Tada će prema odluci Kolegijuma Narodne skupštine RS biti održana 17. posebna sjednica parlamenta.

Zahtjev za održavanje posebne sjednice podnijeli su Klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije, Slobodnog demokratskog srpskog kluba i narodni poslanik Ilija Stevančević predsjedniku Narodne skupštine RS Nedeljku Čubriloviću.

Čubrilović je istakao da će nakon posebne sjednice početi nastavak 12. redovne sjednice, a zatim i 13. redovna sjednica.

On očekuje da će posebna sjednica biti završena tokom sutrašnjeg dana. Rekao je i da sve stranke sa sjedištem u RS podržavaju zahtjev za održavanje posebne sjednice, ali zbog proceduralnih propusta nisu uspjele da usaglase potpisivanje zahtjeva.

Na pitanje da li će se tokom sjednice poslanicima obratiti neko od predstavnika RS u institucijama BiH, Čubrilović je rekao da će o tome biti odlučeno tokom dana.

“Ova tema prisutna je već duže vrijeme u RS i naši predstavnici zaista su izrazili jedinstven stav. Popis stanovništva objavljivati nakon nekoliko godina u ovakvoj maloj zemlji, zaista je posebna vrsta aprusda, ali živimo s tim ovdje”, rekao je Čubrilović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje