Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

“Park ‘Ravne 2’ postat će regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera”

Preuzmite sliku

U srijedu 13. jula svečano će biti otvoren teniski kompleks u parku “Ravne 2” u Visokom.

Tim povodom danas je u prostorijama Olimpijskog komiteta u Sarajevu održana press konferencija na kojoj se između ostalih obratio i Semir Osmanagić koji nije krio oduševljenje zbog ovog velikog ostvarenja.

“Teniski kompleks u parku “Ravne 2” postat će regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera, a koje smo Novak Đoković i ja dogovorili prije stotinjak dana”, rekao je Semir Osmanagić.

Osmanagić ističe kako je Đoković jedna od najzaslužnijih osoba za ovaj poduhvat, te da je samom pojavom motivisao mnogo djece da se bave tenisom.

“Kada se Novak pojavio u centru Safet Zajko, tada se 200 djece prijavilo da trenira tenis u lokalnom klubu. Mi želimo da privučemo teniske zvijezde i ponudit ćemo im besplatno nekoliko dana boravka u teniskom kompleksu”, istakao je Osmanagić.

U Visokom se grade dva teniska terena, a istakao je kako će ovaj projekat na kraju koštati preko pola miliona KM. Također, Osmanagić je istakao kako pretpostavlja da bi Novak mogao oformiti i svoju akademiju u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje