Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pakistanac čamcem preko Drine prevozio migrante iz Srbije u BiH

Preuzmite sliku

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik u srijedu su na području općine Bratunac, u mjestu Polom, spriječili krijumčarenje migranata.

Nakon što su, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH, pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 11 osoba afroazijskog porijekla.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, osumnjičena osoba koja je upravljala čamcem (po izjavi državljanin Pakistana), lišena je slobode i predata tužiocu Tužilaštva BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “krijumčarenje osoba”. Čamac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Preostalih deset muških krijumčarenih osoba koje su izjavile da dolaze iz Pakistana i Bangladeša je saslušano u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevoditelja. Daljnji rad nad krijumčarenim migrantima nastavit će pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, saopćeno je iz Granične policije BiH. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,