Utorak, 15. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovo je film o Amfilohiju koji je zabranjen u Srbiji

Preuzmite sliku

Dokumentarni film “Svjedok Božije ljubavi” autorica Tanje Šuković i Snežane Rakonjac, u produkciji Televizije Crne Gore, neće biti prikazan na regionalnom TV festivalu minijatura “Press vitez”, koji se održava u Srbiji, jer nije prošao selekciju.

Prema pisanju prorežimskih beogradskih medija, radi se o “skandaloznom filmu u kojem se na najprizemniji način govori o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori”.

No, istina je upravo suprotna: U filmu niko ne govori o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju osim njega samog. Film je, naime, satkan od autentičnih, tonskih izjava mitropolita Amfilohija, kojim autorke filma nisu ništa ni dodale ni oduzele. O mitropolitu Amfilohiju govori isključivo mitropolit Amfilohije.

– Istina je da je i štetno po Amfilohija, SPC i ostale koji dijele njegove anticivilizacijske stavove, upravo zato što je istinito i što ruši manipulantsko predstavljanje ovog crkvenog velikodostojnika kao pomiritelja i čovjekoljupca – kazala je Tanja Šuković, jedna od autorica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje