Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ovdje se možete prijaviti za vakcinaciju protiv COVID-19 na području Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

Građani Tuzlanskog kantona od danas imaju mogućnost da se online prijave za vakcinaciju protiv COVID-19.

Ukoliko ste osiguranik Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, imate aktivno osiguranje ili ste nekada imali, registrujte se za vakcinaciju protiv COVID-19 na web stranici vakcine-tk.ezoblak.net.

Ukoliko živite na teritoriji Tuzlanskog kantona i imate prijavljeno mjesto prebivališta na teritoriji Tuzlanskog Kantona, ali niste nikada bili zdravstveno osigurani, stranac ste ili trenutno boravite na teritoriji Tuzlanskog Kantona na radu – registrujte se ovdje.

Mogu li registrovati članove svoje porodice?

Da biste registrovali članove svoje porodice potrebno je da upišete podatke koji se odnose na člana porodice. Kontakt podaci (broj mobitela, email) mogu pripadati osobi koja vrši registraciju ukoliko član kojeg registrujete nema pristup elektronskim komunikacijskim kanalima.

Šta ukoliko proces registracije ne bude uspješan?

Ukoliko se vaši matični podaci ne nalaze u bazi osiguranika TK, obratite se vašoj ambulanti porodične medicine ili se javite putem email-a vakcine@zjztk.ba. Ukoliko živite na teritoriji Tuzlanskog kantona i imate prijavljeno mjesto prebivališta na teritoriji Tuzlanskog Kantona, ali niste nikada bili zdravstveno osigurani, stranac ste ili trenutno boravite na teritoriji Tuzlanskog Kantona na radu – registujte se ovdje.

Šta nakon registracije?

Nakon izvršene registracije, dobit ćete obavještenje o uspješnoj registraciji putem Viber ili SMS poruke. Timovi porodične medicine će izvršiti zakazivanje termina za vakcinaciju ili revakcinaciju, uzimajući u obzir pripadnost prioritetnim skupinama, te ćete dobiti obavijest o zakazanom terminu na isti način na koji ste dobili potvrdu o registraciji. Nakon uspješno provedenog procesa vakcinacije, dobit ćete link putem kojeg ćete moći prikazati ili odštampati potvrdu o vakcinaciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,