Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ova dva buzdovana vi plaćate 13 hiljada KM mjesečno

Preuzmite sliku

U samo nekoliko mjeseci mandata, parlamentarcima iz budžeta uplaćeno je više od 750 hiljada KM. Postavlja se pitanje: Jesu li zaslužene plate koje primaju, ako su u međuvremenu održane samo konstitutivne sjednice oba doma?

Ukupne plate, koje dosežu iznose i do 7 hiljada KM, dobiju čak i oni koji javno govore da na sjednice ne žele dolaziti. Oni koji ovu državu negiraju, govore da ne valja, ne funkcioniše…

Povodom toga oglasili su se banjalučki novinar Dragan Bursać, te psiholog i analitičar Srđan Puhalo. Oni su uprli prst u Nikolu Špirića i Nenada Stevandića.

– Ova dva buzdovana vi plaćate 13 hiljada KM mjesečno. I zato se nemojte buniti što na kiši čekate radne dozvole za Sloveniju. A da, nemojte zaboraviti, kad iz Slovenije budete slali novce gladnoj rodbini, na svakih poslanih 100 eura moraćete izdvajati po 10 eura. Pogodite za koga?! – napisao je Bursać na svom fb profilu.

Srđan Puhalo je na svom fb prokomentarisao:

Nikola Špirić ima platu oko 6000 KM, Nenad Stevandić prima oko 7000 KM. BiH je jedina zemlja na svijetu gdje se više isplati da je mrziš, nego da je voliš! (Fokus.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje