Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otvorila se zemlja pored UKC RS: Bagerom podbočili zid da se ne sruši

Preuzmite sliku

Jedan veliki potporni zid na gradilištu nove garaže Univerzitetskog kliničkog centra RS (UKC RS) se tokom radova nakrivio pa su građevinci morali da iskoriste jedan bager kako bi spriječili eventualno rušenje.

Na jednoj fotografiji se vidi kako se “otvorila” zemlja na tome dijelu, a  druga fotografija prikazuje da je korpa bagera iskorištena da podboči krivi zid.

U UKC RS potvrdili su da je zid oštećen, objasnivši da je “došlo do odstupanja potpornog zida” kod “lamele 1”, a da je sve prijavljeno Inspektoratu, javlja MONDO.

“Po konstatovanju navedenih dešavanja, UKC Republike Srpske je preduzeo sve potrebne radnje, te organizovao sastanak sa projektantom i nadzornim organom. Izvođaču su date instrukcije za dalje postupanje kao i nova tehnička rješenja, a obaviješten je i Inspektorat Republike Srpske”, kažu u UKC RS za Mondo.

Inače, prije nešto manje od dvije godine počela je izgradnja garažnog kompleksa kod UKC RS, u banjalučkom naselju Paprikovac. Ovaj projekat vrijedan je oko 30 miliona KM, a garaža bi trebalo da na četiri nivoa ima oko 2.500 parking mjesta.

Opširnije na portalu MONDO.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,