Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otvoreno pismo DF-a Dodiku: Paničite i nemate rješenja za ovo vrijeme

Preuzmite sliku

Demokratska fronta uputila je otvoreno pismo članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Pošto ste sami u predvečerje najvećeg hrišćanskog blagdana, Vaskrsa, znači u nevakat za pristojan svijet, ponovo zapodjenuli priču o raspadu, podjeli i BiH kao nemogućoj državi, trudit ćemo se da Vam na iole pristojan način i odgovorimo.

To što ste rekli, zapravo pokazuje, Vaše stanje, paniku i nedostatak racionalnih rješenja za vrijeme u kojem trenutno živimo a posebno za ekonomski Covid koji slijedi. Kada se pročita sve što ste izrekli, svako normalan će se pitati jesu li to riječi “čovjeka sa dijagnozom” ili normalnog političara i državnika.

Blebetanja o tome kako je za dobrobit Srba, Bošnjaka i Hrvata ovo nemoguća država koja mora doživjeti novu političko-teritorijalnu organizaciju koja neće biti BiH, potvrđuje naš prethodni upit o anamnezi autora ovakvih stupidarija. Pa se još pitate, valjda da dospete so na ranu, šta je to BiH dala istim tim narodima i konstatujete – ništa!

Pa stupidarija tipa da je “problem BiH što imate Bošnjake koji su podanici stranih struktura”. I Kafka bi Vam pozavidio na ovakvoj konstrukciji! A šlag na Vašu otrovnu tortu, kao u svakoj priči, dolazi na kraju, kada kažete da je pitanje hoće li biti BiH nakon pandemije? Hoće, Mile, hoće! I prije i poslije pandemije. I prije i poslije ekonomske krize, kao što je BiH bilo i prije i poslije svih historijskih vratolomija, kriza i ratova.

Pravo je pitanje: Hoće li Vas biti poslije svega ovoga što smo prošli i što ćemo još proći? Pitanje je koliko će još dugo narod u RS-u trpiti Vaše samovlašće umotano u lažni altruizam i kupovinu povjerenja na način koji cijeli entitet vodi u nepovratnu ekonomsku i socijalnu propast? Neka Vam je na obraz (ako ga je išta ostalo) a sve dolazi i doći će na naplatu, pa će historija i Vama pokucati na vrata, a onda se nećete dobro provesti, budite sigurni!

Pismo DF-a Dodiku uslijedilo je nakon njegove izjave u kojoj se pita da li će biti BiH nakon pandemije.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje