Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otvorenje trotoara izazvalo burne reakcije Sarajlija (VIDEO)

Preuzmite sliku

Poziv za radni obilazak obnovljene površine ispred Predsjedništva Bosne i Hercegovine izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama.

Manja grupa građana okupila se ispred zgrade, kako bi ukazala na postojanje brojnih socijalnih problema u BiH. S druge strane, opštinske vlasti najavljuju nastavak projekta.

Obnovljeni trotoar ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine svečano je otvoren u srijedu. Gradske vlasti su dan ranije uputile poziv medijima i građanima na obilazak izvedenih radova, što je naišlo na bujicu komentara na društvenim mrežama.

Do radnog obilaska nije došlo, kako je ranije najavljeno medijima.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH pojavio se načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i kazao kako je rekonstrukcija trotoara samo dio projekta na inicijativu Udruženja paraplegičara i RVI Kantona Sarajevo.

Potom je krenula lavina komentara korisnika društvenih mreža, tipa – “Mi gradimo trotoar, trotoar gradi nas“, a mnogi građani su na mrežama ispisali čitave pjesme povodom ovog događaja, ili pak ozbiljno podsjećali na čuvene radne akcije Brčko-Banovići i Šamac-Sarajevo decenijama ranije, u dužini stotinama kilometara, uspoređujući to sa par stotina metara trotoara ispred Predsjedništva BiH.

Neizostavno je bilo i pitanje da li je cijena trotoara od 360.000 KM (180.000 eura) deset puta veća od realne jer je u Općini Centar. (balkans.aljazeera.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,