Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otvorene prijave filmova za 13. Omladinski Film Festival Sarajevo

Preuzmite sliku

Konkursi i prijave kratkih igranih i dugometražnih filmova za 13. izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo su otvorene.

Prijaviti se mogu kratki filmovi do 30 minuta za kategorije Wolf Competition i OFF Generacija, te dugometražni filmovi za selekciju Velikih 5.

Selekcija Wolf Competition kao i svake godine predstavit će mlade profesionalne filmske autore do 25 godina, a prednost će imati filmovi s premijernim prikazivanjima.

OFF Generacija i ove godine donosi filmove namijenjene mladim generacijama i filmove koje su režirali ili producirali autori ne stariji od 30 godina.

 • Konkursi za prijavu filmova su otvoreni do 1. maja u redovnom roku, odnosno do 25. maja u dodatnom roku za prijavu filmova.

  Kako navode organizatori, 13.OFF će biti održan u julu 2021. godine, a tačan datum i detalji ovogodišnjeg Festivala kao i program bit će predstavljeni u maju.

  Iz direkcije Festivala je najavljeno i otvaranje Sarajevo Film Camp-a koji će ove godine okupiti oko 30 mladih autora na jedinstvenom filmskom druženju od šest dana, odnosno za vrijeme trajanja Festivala. Detalji o ovom programu će biti dostupni na zvaničnoj stranici Festivala od 15. marta 2021.godine.

  Ova godina donosi i novu koncepciju Festivala, odnosno on-line i fizičke segmente programa, te nove popratne događaje.

  OFF od ove godine djeluje u sklopu CINEA Group – saopćili su iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo. (FENA)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje