Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću

Preuzmite sliku

Otvorenjem izložbe slika “Babanovac, srce planine Vlašić” i prigodnim programom danas je na toj bh. planini službeno otvorena zimska turistička sezona.

 •  

  Nedostatak snijega nije omeo brojne goste da obilježe početak nove turističke sezone, a kako je istaknuo direktor Turističke zajednice Kantona Središnja Bosna Miroslav Matošević, svi smještajni kapaciteti su rasprodani.

  – Popunjeni su svi smještajni kapaciteti u hotelima, a dva do tri posto više gostiju očekuje se u neregistriranim smještajnim kapacitetima. Tako u dva dana otvorenja zimske sezone na ovoj bh. planini očekujemo osam do deset tisuća noćenja – rekao je Matošević.

 • Načelnik općine Travnik Kenana Dautović istaknuo je kako još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na planini Vlašić.

  – Zbog nekih sudskih odluka imovinsko-pravna situacija je dodatno komplicirana i to je nešto s čim se moramo uhvatiti u koštac u narednom razdoblju kako bismo dodatno unaprijedili turističku ponudu – kazao je Dautović.

 • Direktor poduzeća Vlašić ski Goran Šarić kazao je kako se još čeka snijeg, dok je sve drugo spremno.

  – Sve pripreme su završene i još samo očekujemo snijeg. Kada su cijene u pitanju nije došlo do značajnog povećanja u odnosu na prethodne godine – dodao je Šarić. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje