Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otvorena sezona u Gračanici: Sunčan i topao proljetni dan primamio prve kupače

Preuzmite sliku

Topao i sunčan proljetni dan sa oko 27 stepeni Celzijusa, kupači iz Gračanice i okoline, danas su iskoristili pa su uživali na gračaničkim „Termama“ u ljekovitoj vodi stalne temperature 38 stepeni Celzijusa i zraka 27 stepeni.

Kupači su stigli iz Tuzle, Lukavca, Gradačca, Doboja, a ima ih i iz daleke Australije.

  • Dolazimo od prije 14 godina, kada su se „Terme“ otvorile. Ovo nije samo kupanje, ovo je odmor, liječenje, sve… Došla sam sa suprugom, djeverem, a tu je i prijatelj Salih Begić koji se zbog pandemije ne može vratiti u Australiju, pa je i on došao da vidi ovo blago koje je dala priroda – kaže Tuzlanka Almasa.

  • Ovdje se strogo poštuju epidemiološke mjere, jer je kompleks „Termi“ veliki, pa mjesta ima dovoljno za sve koji dođu, bilo da se kupaju u tri bazena, bilo da uživaju u hladovini.

  • Direktor „Termi“ Besir Delić, ističe, ističe da je u doo „Terme“ u zadnje tri godine uloženo puno sredstava, kako bi uvjeti gostima bili što bolji. Izgrađen je parking za preko 100 vozila i besplatno je parkiranje, izvršeno je uređenje tri bazena, od koji je jedan zatvorenog tipa, u sezoni se otvara i savremeni restoran.

  • Mi smo sa sezonom počeli 15. maja, uz poštvanje epidemioloških mjera. Ovdje je i prostor za odmor u hladovini, a ono što je najvažnije, ova voda ima izuzetna ljekovita svojstva, kod stanja poslije koštanih prijeloma i operacije, deformacije kičmenog stuba, reumatskih i neuroloških oboljenja – kaže Delić.

  • Ističe da kupanje traje ujutru od 8-20 sati. I ove godine uložena su znatna sredstva u rekonstrukciju bušotine koja je duboka 324 metra. Kako se vrijeme bude popravljalo ovdje će dolaziti sve veći broj ljudi iz sjeveroistočne Bosne, te naša dijapora. Za cjelodnevi boravak, cijena je ostala ona iz prošle godine – šest maraka, uz besplatno korištenje parkinga, piše Avaz.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,