Nedjelja, 5. Aprila 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

626

OPORAVLJENI

30

UMRLI

21
Preuzmite sliku

Otkriveno spomen-obilježje u čast ubijenih policajaca Šehovića i Vujinovića

Spomen-obilježje u ulici Geteova do broja 1 u Sarajevu je otkriveno danas u čast policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su na današnji dan na tom mjestu ubijeni.

Vezano | Sutra obilježavanje godišnjice smrti sarajevskih policajaca 

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica, koji je i inicirao postavljanje spomen-obilježja, ističe kako je ovo tužan dan za sve pripadnike MUP-a KS.

“Sjećamo se danas naših kolega koji su živote dali radeći ono što je suština nešg posla, bili su na prvoj liniji fronta braneći sigurnost građana. Ovo je pokazatelj koliko je to opasan i pažnje vrijedan posao. Istraga je u nadležnosti Tužilaštva KS, formiran je poseban tim koji se bavi ovim slučajevima i to mi daje nadu da će ovaj predmet biti doveden do kraja. Čeznemo za tim da ubice budu identifikovane”, podvukao je Katica.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije KS Sadik Ećo, napominje iako je gubitak nenadoknadiv, da će oni uvijek biti uz njihove porodice.

“Nećemo zaboraviti ni njih ni njihove porodice, znamo da je gubitak nenadoknadiv, ali bar možemo biti uz njih”, naglasio je Ećo.

Vezano | Sarajevo: Automafijaši ubili policajca, drugome se ljekari bore za život (VIDEO) | Upucan u glavu: Nakon kliničke smrti ljekari reanimirali ranjenog policajca

Podsjećamo, Šehović i Vujinović ubijeni su 26. oktobra oko 4.15 sati ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje