Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Otežan saobraćaj na putu Tuzla – Sarajevo, zabilježeni i kratkotrajni zastoji

Preuzmite sliku

Kako javljaju čitatelji portala Tuzlanski.ba u večernjim satima zabilježen je zastoj na putnom pravcu Tuzla – Sarajevo, zastoj jednog teretnog vozila uzorkovao je i kolonu vozila na ovom putnom pravcu.

Kolovoz je mokar ili vlažan, a na krajnjem jugu pretežno suh. Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve:

Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Tarčin-Konjic (Ivan Sedlo), Jablanica-Posušje (Blidinje) i Turbe-Karanovac, kao i područje Makljena (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), Han Pijeska i Romanije.

 • Zbog povremenih sniježnih vijavica izdvajamo područje Nišića, Ivan Sedla, Karaule, Rostova, Romanije i Rogoja.

  U jugozapadnim krajevima, te ponegdje na sjeveru, skrećemo pažnju na jak vjetar. Upozoravamo i na učestale odrone, a izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča.

  Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

 • Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

  Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Banja Luka-Klašnice (Zalužani), Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići), Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela) i Mostar-Stolac.

  Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,