Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otac mladića koji je čučao na mezaru: “Braćo Bošnjaci duboko izvinjenje…”

Preuzmite sliku

Nakon što je advokat iz Mostara Aner Gosto objavio šokantne fotografije na kojima se vidi kako do tada nepoznati mladić čuči na mezaru njegove nane uz poruku “Gazi po balijama” korisnici društvenih mreža brzo su detektovali da se radi o malodobnoj osobi incijala S. R. B.

Iskrenu objavu oca mladića prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji Bošnjaci i svi ostali jutros na nedjeljno jutro umjesto da uz kafu razmišljam gdje i kako provesti ovaj dan odmora u sedmici ja se budim iz sna i nailazi na mene jedna jako ružna scena ne znam da li bi mi ikada i u snu došla, jedna scena na koju me trnci po čitavom tijelu dok ovo pišem prolaze. Radi se o tome da je moje maloljetno dijete uradilo jedan sramotni, poražavajući, osuđujući čin zajedno sa još jednom maloljetnom osobom koja ga je slikala na Haremu Raštani na mezaru od Rahmetli osobe Hurije Dumpor na kojem poziva da se gaze Balije.

Vezano | Mostarac Aner Gosto apeluje: “Pomozite mi da pronađem osobu koja je gazila po mezaru moje nane Hurije”

Šta reći nakon ovoga unaprijed navedenog čina već isti osuditi na sve moguće načine, svi moji prijatelji Bošnjaci koji me poznaju znaju kao prvo da JA nisam nacionalistički odgojen niti nastrojen oni koji me ne poznaju osuditi će i pozvati se na kućni odgoj. Kako nisam odgajan od strane svojih roditelja da mrzim i dijelim ljudska bića na ova ili ona sve sam to prenosio na svoje dvoje djece koja su djeca iz mješovitog braka oca Hrvata, majke Bošnjakinje. Jako me zabolila ova situacija koja će kako na mene tako i na moju porodicu, rodbinu ostaviti duboki neizbrisivi trag u ime svih nas želim javno preko društvene mreže Facebook iskazati duboko sažaljenje, saosjećanje prema navedenoj porodici Dumpor što cu i lično učiniti, vama dragi moji prijatelji Bošnjaci duboko izvinjenje po ovom sramotnom, ne civilizacijskom činu nadam se da unaprijed navedeno neće narušiti naše prijateljske odnose.

Slika ovoga slučaja jeste slika stanja današnjeg vremena društva u kojem se djeca odgajaju i pored roditeljskog nadzora staranja koji svaki normalni roditelj nebi poželio sebi ni svom djetetu ovako nešto. Svakodnevno i već dugi niz godina kao što ste svjedoci se susrećemo preko razno raznih portala nacionalističkih stranaka na poticanje i širenje govora mržnje, širenje nacionalizma itd. Protiv ovoga zla se moramo zajedno boriti i izboriti ne smijemo dopustiti da našu djecu truju mržnjom da nas dijele kao što sam naveo na ove ili one mi nismo ni ovi ni oni mi smo ljudi od krvi i mesa. Danas je moje dijete žrtva ovog nacionalističko-fašističkog sistema sutra vaše i ko zna koliko ih je već bilo i koliko će ih još biti. Moje dijete je slikano od strane jednog takvog koji ga je naveo na ovaj strašan čin i zloupotrijebio navedenu sliku sa objavom. Još jednom svim Bošnjacima prijateljima, sugrađanima, porodici Dumpor dubok, izvinjenje, sažaljenje, saosjećanje u moje lično ime, u ime svog djeteta i kompletne porodice i rodbine” stoji u objavi Romea Biokšića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,