Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otac hospitaliziranog pacijenta peti potvrđeni slučaj koronavirusa u Bihaću

Preuzmite sliku

Otac već hospitaliziranog pacijenta u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” je peti pozitivan slučaj na koronavirus u gradu Bihaću.

‘Od četiri jutros poslana nalaza u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, pozitivan je bio samo uzorak uzet od oca pacijenta, koji je već nekoliko dana hospitaliziran na Odjelu za infektivne bolesti. Kod njega za sada nema težih simptoma bolesti i nalazi se u kućnoj samoizolaciji’, potvrdio je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Dodao je kako je mlađi muškarac, koji radi posao taksiste i dalje u teškom stanju.

‘U teškom je stanju, ali trenutno stabilan, odnosno nema pogoršanja njegove kliničke slike. Smješten je u izolatoriju infektivnog odjela i pod stalnim je nadzorom našeg ljekarskog tima. Nadam se da smo s njegovim ocem zatvorili taj klaster, s obzirom da su ostali testirani kontakti bili negativni’, kazao je Havić.

Još dvije osobe pozitivne na koronavirus s područja grada Bihaća su u kućnoj samoizolaciji, s blažim simptomima bolesti. Prije dva dana desio se i prvi smrtni slučaj – sedamdesetsedmogodišnje žene iz Bihaća, koja je bila hronični srčani bolesnik.

Istaknuto je i kako je nalaz migranta, koji je jučer preminuo u Prihvatnom centru Miral u Velikoj Kladuši, bio negativan. Ovim je potvrđeno da osoba nije bila zaražena koronavirusom, pa će uzroci smrti državljanina Alžira biti utvrđeni naknadnom obdukcijom. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,