Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Otac 13-godišnjeg Nadina: “Mislio sam da je umoran od plivanja, a onda mi je umro na rukama”

Preuzmite sliku

“Kako da dočekujem jutra bez tebe, bebo moja? Ne znam kako ću ovo da izdržim, ali moram radi tvoje sestrice. A i ti, zlato moje, pazi na nju kao što si i do sada, jer si je čuvao kao kap vode na dlanu. Volimo te, otišao si nam prerano…”

Bosnu i Hercegovinu prije dva dana potresla je još jedna velika tragedija. Nadin Mašić, trinaestogodišnjak iz Kaknja, preminuo u Neumu. Godišnji odmor i ljetovanje porodici Mašić pretvorili su se u najgori pakao.

Nesreća se dogodila na jednoj od plaža u dijelu Neuma koji se naziva Surdup.

Vezano | Preminuo trinaestogodišnji dječak na plaži u Neumu 

Otac dječaka Elzudin Mašić ispričao je za Avaz kako je doživio nešto što ni najvećem dušmanu ne bi poželio.

 • – Sin se kupao. Sve je bilo uredu. Ja sam bio na plaži. Izašao je iz vode i sjedio, gledao oko sebe. Pitao sam ga jesi li dobro, samo je blago razgledao oko sebe, prepričava veliku tragediju Mašić.

  Kaže da je mislio kako je dječak umoran od plivanja.

  – Samo se srušio. Ja sam ga uzeo u naručje, davao mu umjetno disanje. Svi ljudi su se okupili na plaži. Zvali Hitnu. Sve je učinjeno da mu se spasi život. Čak je na plaži bio i doktor iz Tuzle. I on je pokušao animirati moje dijete, kaže kroz suze Elzudin Mašić.

  Nažalost, djetetu nije bilo spasa.

  – Srce mu je stalo. Umro mi je na rukama, rekao je dječakov otac.

 • Elzudin je na Facebooku, uz obavijest o dženazi, napisao i status zbog kojeg bi i kamen zaplakao.

  “Kako da dočekujem jutra bez tebe, bebo moja? Ne znam kako ću ovo da izdržim, ali moram radi tvoje sestrice. A i ti, zlato moje, pazi na nju kao što si i do sada, jer si je čuvao kao kap vode na dlanu. Volimo te, otišao si nam prerano, ali je tako moralo biti. Sve što smo planirali za tebe, sve je nestalo u jednoj sekundi. Živote moj, da ti dragi Allah podari sve ljepote dženetske”, napisao je Elzudin. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje