Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Osvrt na predizbornu kampanju ˝Ovo malo duše bosanske˝

Preuzmite sliku

“U ovoj državi običan narod je KUPOVAO SRCEM, ali ni to bosansko srce ne može više da izdrži, sada slabije pumpa krv kroz vene, ostarilo je od silnog čekanja da vi banderaši uradite konačno nešto za nas.”

Piše: Smiljana Vovna

“Krenuli su karavani laži, kiča, seoskih zabava i jeftinih kupleraja. Ono što htjeli ili ne a dopire do nas su svakodnevno bombardovanje obećanjima o lijepom životu, spokoju, blagostanju, radnim mjestima, obećanim platama, redovnim penzijama.

Mladi ne moraju više da se brinu, radna mjesta su rezervisana za njih. Sa bandera nam se smješe kojekavi likovi ofarbani svim mogućim bojama. Doduše, osnovne su zelena,crvena, plava, naranđasta….U ovom društvu, državi nazovite kako hoćete, sistem vrijednosti se okrenuo naglavačke.

Političku elitu nam čine kvazi intelektualci od kojih je veliki dio svoje diplome “stekao” po fakultetskim hodnicima, profesorskim kabinetima ili kafanskim terevenkama. Zakljinju nam se svojom čašću da upravo s njima B i H ide u prosperitet, svijetliju budućnost.

Zaboravljaju ti banderaši da narod nije nije ni glup ni lud. NAROD ZNA ko je ovu lijepu državu doveo do ivice ponora. Narod nije zaboravio sva njihova obećanja od inih izbora pa do danas. Narod zna kako se pravila i DRŽAVA ZA ČOVJEKA ali ne po mjeri običnog čovjeka nego po mjeri Vas, koji se i dalje smješite nama u lice i pričate istu priču. Zakljinjete se u JEDISNTVO I SNAGU, koga?? Jednog naroda ili svih nas koji zivimo na ovom tlu. Nema ekskluziviteta nikome, svi smo mi isti, ali jesmo li UJEDINJENI? Neki to jesu više a neki manje, zavisno kakve boje im je stranački dres.

U ovoj državi običan narod je KUPOVAO SRCEM, ali ni to bosansko srce ne može više da izdrži, sada slabije pumpa krv kroz vene, ostarilo je od silnog čekanja da vi banderaši uradite konačno nešto za nas. ODLUČNO,s NARODOM želite nas ponovo uvjeriti da ste baš VI, ti kojima treba vjerovati. Kako ponovo prevariti ovaj narod? Hoćete li varati na biračkim mjestima kao do sada .Hoćete li plaćati u novcu ili naturi kako ste znali do sada. Hoće li nestajati struje na biračkim mjestima baš kada se ona zatvore.

Znaju li građani pojedinih opština kako su uopšte glasali, jer pojedini kandidati već sada znaju koliko će glasova dobiti a kampanja tek počela. Običan građanin je sluđen. Muči ga pitanje da li glasati li ne,jer do sada nije vidio da je moć u njegovim rukama. A moć građanina je čudo. Svako od nas treba da ponese teret izbora, da učestvuje i da bira. Ne da križa nego da BIRA. To je jedini mehanizam da se nešto promjeni. Ovih 20 godina su nam uzeli i dostojanstvo i ugled. Ostalo je još ovo MALO DUŠE BOSANSKE koju i da hoće ne mogu uzeti.

13.10.2014. kada se probudimo da li će se ista promjeniti .Da li našoj djeci ćemo moći reći da žive u uređenoj državi prava i zakona. Da nema privilegovanih, nego da su svi isti pred zakonom. Da članstvo u političkoj partiji ne donosi zaposlenje nego struka i znanje. Da će nana i djed redovno dobiti penziju a ne čekati CUNAMI PRAVDE I PROSPERITETA da mogu da plate struju i vodu. Hoće li učitelj otići s pjesmom na posao jer radi ono što voli i za što je adekvatno plaćen. Hoće li se rudar pozdraviti sa svojom djecom i reći sa sigurnošću: “Vidimo se” a ne sa strahom silaziti u jamu kao da mu je to poslednji put sto gleda sunce. Hoće li ljekar pregledati pacijenta bez da očekuje “dar” od njega, i hoće li tužilac procesuirati a sudija zatvoriti kriminalce i lopove jer tamo im je mjesto .Ova duša bosanska hoće da vjeruje u to. Hoću da se nadam da svojoj djeci ostavljam DRŽAVU u kojoj mogu da žive kao svi ostali građani u demokratskom prosperitetnom svijetu. Ovo malo duše bosanske nam još niste uzeli.”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,